line decor
  HOME  ::  
line decor
   
 
O NAS

Naš cilj je ustvariti zaključeno samooskrbno kraško kmetijo s spoštovanjem tradicije in kulturne dediščine ter ozaveščanju izkušenj in znanja, ki so ga v stoletjih pridobili naši predniki. To poskušamo vtkati v soboben način ekološkega kmetovanje s pomočjo biodinamične metode.

Obdelujemo približno 4.5 h zemljišč, od katerih 1,5 h vinogradov , 1,5 h njiv, ostalo pa so travniki. Vsako leto čistimo ter pripravljamo dodatna zemljišča za obdelavo. 

Opuščeno domačijo Pri Kamnarjevih smo prevzeli leta 2004 ter že prvo leto začeli z obdelovanjem vrta. Poskrbeli smo tudi za edini preostali hišni vinograd.  Že v naslednjem letu smo tudi uradno vstopili v ekološko certificiranje ter preorali prvo  njivo, ki ni bila v uporabi vsaj trideset let. V naslednjih treh letih smo postopno zasadili 4500 trt refoška, malvazije in vitovske ter preorali ledino še štirih nekdanjh njiv. Leta 2008 smo se vključili tudi v biodinamično certifikacijo. 
Zasadili smo sadno drevje starih sort za domače potrebe, postavili smo kokošnjak.Ogradili smo premični pašnik za krškopoljce, ki nam sedaj pridno rijejo in pomagajo orati ledino na opuščenih površinah. Postavili smo pašnik za istrske pramenke.

.